rodiumozás | Szilvia ötvös kft

Mi az a ródiumozás?

Sokat hallani erről a kifejezésről különböző médiumokon keresztül. A ródium a platinafémek családjába tartozik, de ródiumozás kémiai hátterébe ne menjünk bele. Lényegében az arany (főleg fehér arany) és ezüst ékszerek fényesítéséről van szó. Sokan hívják ezüstfürdőnek vagy aranyfürdőnek. Bár ezek nem teljesen szinonimái a ródiumozásnak, mert más vegyületeket használnak az eljárás során, a lényege a folyamatnak ugyanaz.

A ródium eljárás során az ékszert az arany vagy ezüst ékszer számára megfelelő vegyületbe mártják, így az ékszerre egy vékony, nagyon fényes, ródium réteg rakódik. Ezáltal az ékszerünk sokkal csillogóbb, fehérebb és szebb lesz. Emellett a ródium védi ékszereinket a kopástól és a nemesfém elszíneződésétől is.

Sajnos ez nem egy végleges állapot, mert a ródium réteg a mindennapos használat során lekopik az ékszerekről. Ezért sokan rendszeresen elviszik ékszereiket ródiumoztatni. A kopás mértéke a használat intenzitásától függ. Egy ródiumozott gyűrű, amit minden nap hordanak és mosogatnak benne, sokkal gyorsabban el fogja veszíteni fényességét, mint egy alkalmi nyaklánc, amit alkalomadtán vesznek csak fel.

Szerencsére az eljárás rövid idő alatt megvan, és akár már aznap visszakaphatja ékszerét. Keressen fel minket üzletünkben vagy érdeklődjön a ródiumozásról telefonon, vagy e-mailben. Szívesen tájékoztatjuk a lehetőségekről. :)