Eljegyzési gyűrű | Szilvia ötvös kft

Tippek eljegyzési gyűrű választáshoz

Az eljegyzés kétségkívül életünk egyik legmeghatározóbb része. Ezért összegyűjtöttünk tippjeinket, hogy miként érdemes nekifogni az eljegyzés szimbólumának beszerzéséhez, az eljegyzési gyűrűhöz.

Kezd korán

Az eljegyzés az első lépés életünk talán legkomolyabb elköteleződéséhez. Ideális esetben életünkben egyszer jön el az az időszak amikor eljegyzési gyűrűt választunk. Ne siessük el. Adjunk neki időt. El fog telni egy darabig mire meglesz az elképzelésed arról, hogy nagyjából milyen gyűrűt is szeretnél kedvesednek. Ezen felül keresned kell egy megbízható ötvöst / ötvösműhelyt, ahol elkészítik neked a jegygyűrűt, vagy boltot ahol megveszed. (Ha az otvosmuhely.hu honlapját olvasod akkor ezt reméljük már megtaláltad :) ) Azt javasoljuk, hogy kezdj neki az utánajárásnak, tervezésnek és nézelődésnek, legalább egy, de inkább 2-3 hónappal a tervezett eljegyzés előtt.

Nem a gyémánt a lényeg.

Régebben majdhogynem szabályként lehetett venni, hogy az eljegyzési gyűrűt gyémántnak kell díszítenie. Manapság egyre elterjedtebb és elfogadottabb más kövek esetleg kövek nélküli jegygyűrűk készítése. A fiatalok inkább a személyiségüket jobban kifejező, egyedi eljegyzési gyűrűk készítésében gondolkodnak. Népszerű lett a smaragd vagy rubin kövek használata, de találkoztunk már fából készült jegygyűrűvel is. Ezek a megoldások, nemcsak jóval olcsóbbak, de általában sokkal egyedibbek is. Az anyagi különbséget pedig szívesen költik a párok utazásra és más élmények megszerzésére. Ez a trend betudható az elmúlt években felszínre kerülő szörnyű történeteknek / filmeknek is, amelyek a gyémánt bányászatáról kerültek napvilágra.

Figyeld meg a stílusát.

Válassz a kedvesed stílusához illő jegygyűrűt. Figyeld meg, hogy milyen ékszereket hord szívesen. Mik azok az ékszerek amiket rendszeresebben hord a többinél. Figyeld meg, hogy a ruhatárában milyen színek uralkodnak. Figyeld meg a nyakláncát, fülbevalóját, karkötőjét, hátha tudsz belőle ötletet meríteni.

Kérdezd meg a barátnőit.

Kérdezd meg barátnőit, hogy mit gondolnak, milyen eljegyzési gyűrűnek örülne kedvesed. A hölgyek meg szokták osztani egymással az ilyen elképzeléseiket. Egy próbát megér, hátha betekintést nyersz a párod fantáziájába és megspórolsz magadnak némi fejtörést.

Szerezd meg az ujj méretét.

Szükséged lesz párod gyűrűsujj méretére. Két nagyon egyszerű módszert tudunk tanácsolni ennek megszerzésére. Az első, hogy egy jelenleg is hordott gyűrűjét gyurmába, vagy agyagba nyomva vedd le egy gyűrűje méretét. Ebből lehet majd következtetni a gyűrűsujj méretére. Ez a módszer azonban csak akkor működik ha hord gyűrűt. Amennyiben nem hord, könnyen megszerezheted a méretet, egy cérna segítségével. Miközben alszik, egy cérnával óvatosan tekerd körbe ujját és vedd le a méretet. Erre a méretre mindenképpen szükséged lesz a jegygyűrű vásárláskor vagy készítésekor.